Tom B.
En rigtig „terrasseøl“. Bør nydes iskold.
Frisk, lys maltsmag med en svag bitterhed fra humlen, der lægger sig på tungen.
Karamel kan anes.
En dejlig „partner“ til frokosten.
Eller blot som et skønt indslag til terrassehyggen.
Halmgul til gylden. Jævn til kraftig skum.
Klar til let tåget.
Lasten bestod bl.a. af rifler, motorcykler, lastbiler og granater, som ligger der endnu.
Thistlegorm
MED EKSTRA TILSKUD AF HUMLE
Mixet stilart af Belgisk Blonde Ale, og mild amerikansk IPA.
Frisk, let sødme, frugtnoter, tydelig maltsmag, og en tilpas eftersmag af humle, der får øllet til at „ligne“ en mild IPA.
Perfekt til frokostbordet.
Lys ravfarvet til kobberfarvet. Kraftig skum.
Klar til let tåget.
Defence
DOPPELBOCK BRYGGET SOM EN ALE
En Bock er oprindelig en undergæret øl, der stammer fra Tyskland.
Her er den overgæret, og har „lånt“ lidt porter-stil.
Middel i maltsmagen og humlen er meget svag.
Sødme fra Muscovadosukker.
Nødder, karamel og lakrids kan anes.
Skøn til steak og ost.
Mørk kobberfarvet til mørk rødbrun.
Kraftig skum. Klar.
Julemorgen strander også linjeskibet HMS Sct. George, hvor omkring 850 mand omkommer.
Gudrun
INSPIRERET AF BELGISKE KLOSTERBRYGGERIER
Mixet stilart af Belgisk Double og Brown Ale.
Go‘ sødme fra Muscovadosukker.
Svag, men tilpas smag og bitterhed fra malten.
Malten „hænger ved“ i eftersmagen.
Perfekt til desserten.
Kobberfarvet til mørk rødbrun. Kraftig skum. Kraftig kulsyre.
Klar til medium tåget.
Mosel
EN "LÆKKERBID" TIL AFTENKAFFEN ELLER OSTEN
Denne porter er kraftig i maltsmagen og humlen er stort set fraværende.
Smager af ristet kaffe med godt modspil af sødmen i øllet.
Du finder også smag af chokolade og kandis, samt et hint af lakrids.
Et godt supplement til en steak.
Mørkebrun til sort. Kraftig skum.
Klar til let tåget.
Kl. 15.40 forsvinder Mosel i dybet. 21 personer omkommer ved angrebet.
Skibet brænder frem til 13. april, hvor den synker.
Seattle
EN KRAFTIG BOCKTYPE
Her er der taget udgangspunkt i den tyske dobbelbock.
Kraftig og sødlig øl, dog ikke vammel.
Noter af frugt og chokolade. Svag humlesmag og bitterhed.
Fungerer godt sammen med kraftige oste.
Kobberfarvet til mørk rødbrun.
Kraftig skum. Klar.
Frankenwald
LYS OG KRAFTIG BELGIER A LA TRIPEL
En Tripel er en rigtig „munke-øl“.
Svag til middel, sødlig maltsmag med karakter af karamel og brød.
Meget mild humlesmag og bitterhed.
Varmende alkohol.
Fantastisk til stærk krydret mad.
Halmgul til ravfarvet. Jævn til kraftig skum.
Let tåget.
Julemorgen strander også linjeskibet HMS Defence, hvor omkring 550 mand omkommer.
Sct. George
ET STÆRKT BELGISK "KLOSTERBRYG"
Denne ale er kraftig i maltsmagen og humlen er svag.
Smager af nødder, lakrids og karamel.
Lækker varme i kraft af den høje alkohol.
Et perfekt match til oksekød fra grillen.
Mørk kobberfarvet til mørk rødbrun.
Kraftig skum. Klar.
Natdyk
STOUT TYPE
En dejlig mørk og kraftig stout-type med en kraftig maltaroma og tydelig karakter af karamel, kiks, chokolade og kaffe.
Næsten ingen humle.
Denne øl gør sig godt til kraftige oste, eller „tung“ mad som en steak eller svinekæber.
Egner sig fint til at braisere f.eks. svinekæberne.
Gør sig også godt til is-desserten.
En 2 m lang muræne med 2 sæt tænder, passerer tæt forbi min dykkermaske, så alt er kortvarigt helt sort.
HUUUH!
Bundtid bruges bl.a. til at beregne hvor meget nitrogen der er optaget i kroppen.
Bundtid
VIENNA TYPE
Her er der skelet til den tyske Vienna Lager.
Balanceret sødme og bitterhed fra malten.
Malten "hænger" ved i eftersmagen.
Kan ledsages af et godt dansk frokostbord.
Deco
ALTBIER TYPE
Her er der skelet kraftigt til den tyske Altbier.
Svag maltaroma. Middel maltsmag og karakter af brød og karamel.
Kan ledsages af et godt dansk frokostbord.
kroppen, hvis der er dykket dybt.
Dekompression foretages for at undgå dykkersyge.